lauantai 12. helmikuuta 2011

Ellan 2 v. Ti-Ti Nalle -kakku

Viime vuonna tein Ellan 1-vuotissynttäreille Myyrä-kakun ja ilokseni minua pyydettiin tekemään kakku Ellan juhliin myös tänä vuonna :) Ella on kova Ti-Ti Nalle -fani, joten siitä syntyi tällä kertaa kakun aihe. Tyyli on samanlainen kuin viime vuonna: marsipaanimaalaus kakun päällä ja reunoilla suklaavohvelit.

Kakku on kostutettu Spritella ja sen täytteenä on lemon curdia ja mascarponevaahtoa. Marsipaanilevyn alla kerros on kaakaokreemiä ja reunoilla tosiaan suklaakierrevohvelit. Ella 2v -teksti on Candy Meltsiä.

Oikein ihanaa syntymäpäivää Ellalle!

lauantai 5. helmikuuta 2011

Runebergin tortut

Tänä vuonna päätin tehdä itse Runebergin torttuja. Aluksi yritin löytää sitä aitoa ja alkuperäistä reseptiä, mutta eksyin moninaisten versioiden reseptiviidakkoon enkä lopulta osannut sanoa, mikä resepteistä oikeasti olisi se alkuperäinen, joten luovuin tästä ajatuksesta. Lopulta päädyin yhdistelemään useammasta reseptistä oman version, jota en kuitenkaan muistanut kirjoittaa kokonaisuudessaan ylös (höh!). Mieheni kommetti oli, että "nämähän maistuvat ihan kaupan Runebergin tortuilta". Että miten sen nyt ottaa, oliko kohteliasuus vai ei :) Minusta nämä olivat kyllä ihan hyviä.