keskiviikko 20. toukokuuta 2009

Texmex-piirakka

Herkullinen texmex-piirakka sopii erinomaisesti esimerkiksi illanistujaisiin. Piirakasta on helppo tehdä miedompi/tulisempi versio syöjien maun mukaan. Tulisuutta voi lisätä laittamalla joukkoon esim. jalopenoja ja käyttämällä tulisempaa taco-kastiketta. Tämä versio on sieltä miedosta päästä.


Texmex-piirakka

1 pkt Maizena Paj -taikinaa
1¼ dl vettä

75 g nachoja
½ dl taco-kastiketta (esim. Old el Paso, Taco Sauce Medium)
250 g jauhelihaa
1 sipuli
2 rkl taco-maustetta
1 tomaatti
1 tlk pieniä ananaspaloja
1 prk (100 g) Crème Bonjour mustapippuri-tilli -tuorejuustoa
½ dl vettä
3 munaa
2 dl ruokakermaa
150 g juustoraastetta

Valmista Paj-taikina pakkauksen ohjeen mukaan (eli kaada pussin sisältö kulhoon, lisää 1¼ dl vettä ja vaivaa tasaiseksi). Painele taikina piirakka- tai irtopohjavuoan (halkaisija n. 22-24 cm) pohjalle ja reunoille. Murustele pohjalle nachot ja lisää päälle taco-kastike.

Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli pannulla. Mausta taco-mausteella ja lisää kuutioitu tomaatti, ananaspalat (ilman tölkin mehua), tuorejuusto ja ½ dl vettä. Anna hautua muutaman minuutin ajan ja lisää sitten täyte nachojen + taco-kastikkeen päälle. Sekoita munat ja ruokakerma keskenään ja lisää seos vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja paista uunissa 200 asteessa 30-40 minuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti