lauantai 6. kesäkuuta 2009

Suklaiset muffinssit

Nämä suklaiset muffinssit on tehty Sunnuntain valmiilla leivontamixillä, jota kokeilin nyt ensimmäistä kertaa. Koristelu kaakaojauheella maustettua kermavaahtoa + suklaasydämiä.

Koristeena olevat suklaasydämet on tehty Kultasuklaan mustikkavalkosuklaasta & valkosuklaasta.

Sulata suklaat kattilassa vesihauteessa. Suklaat voi sulattaa erikseen tai yhdessä, mutta yhdessä sulatettaessa pyri pitämään värit vielä tässä vaiheessa erillään. Kaada sulaneet suklaat leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päälle ja sekoita värejä keskenään esim. hammastikkua apuna käyttäen. Nosta tämän jälkeen suklaa hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Suklaan jähmetyttyä ota siitä esim. sydämenmuotoisella muotilla kuvioita.5 kommenttia:

 1. Herkullisen näköisiä muffinsseja! Hienosti onnistuit marmoroinnissa! Vau!

  VastaaPoista
 2. Hienosti onnistunut suklaan sekoitus! Kakkusi ovat myös tosi kauniita, erityisesti came-kakku.

  VastaaPoista
 3. mä kokeilin just noita sydämiä tehdä mut mun suklaa sulaa sekunnissa ni menee ihan pipariks koko touhu :) kuinka paksusti sulla tota suklaata tossa on?

  VastaaPoista
 4. Sanna (suklaapupu)1. syyskuuta 2009 klo 14.30

  Mulla oli suklaata ehkä joku 2-3 mm paksuudelta. Voisit kokeilla sulattaa suklaan (jos teet kaksivärisiä koristeita niin molemmat suklaat erikseen) siten, että sulatat ensin n. kolmasosan suklaasta, pilkot lopun suklaan pieneksi ja lisäät sen jo sulatetun osan joukkoon. Sitten sekoittelet, kunnes kauttaaltaan sulaa ja kiiltävää ja kaadat sitten leivinpaperille. Muistan joskus lukeneeni jostain tällaisen vinkin (suklaan temperointi ilman lämpömittaria). Minulla suklaa jähmettyi (ja pysyi kiinteänä) hyvin ihan "tavallisella" sulattamisella, mutta se saattoi johtua käyttämistäni suklaista tms.
  Toivottavasti tästä olisi apua ja seuraava kokeilu onnistuu paremmin! :)

  VastaaPoista