Kinkkuvoileipäkakku
12 palaa grahampaahtoleipää
8 palaa ruispaahtoleipää
Kostutus:
1½ dl maitoa
Kinkkutäyte:
50 g kinkkua pieneksi kuutioituna
1 prk (200 g) salami-tuorejuustoa
½ prk (100 g) kermaviiliä
mustapippuria
Kurkkutäyte:
250 g kurkkusalaattia
1 prk (200 g) crème fraîchea
Koristelu:
1 prk (200 g) yrtti-pippuri -tuorejuustoa
viinirypäleitä
kinkkuleikkeleitä
kurkkua
leipäjuustoa
Leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja asettele ensimmäiseksi kerrokseksi 4 palaa grahampaahtoleipää (joko neliön muotoon 2x2 leipää tai 4 leipää vierekkäin kuten kuvassa) ja kostuta. Valmista kinkkutäyte sekoittamalla kinkkukuutiot, tuorejuusto ja kermaviili. Mausta mustapippurilla oman maun mukaan. Levitä kinkkutäytettä ensimmäisen leipäkerroksen päälle. Lisää täytekerroksen päälle 4 ruispaahtoleipäpalaa ja kostuta. Sekoita kurkkusalaatti ja crème fraîche ja lisää täytettä kostutettujen ruisleipäpalojen päälle. Tee uudet kerrokset grahampaahtoleivistä + kinkkutäytteestä & ruispaahtoleivistä + kurkkutäytteestä. Lisää päälimmäiseksi vielä kerros grahampaahtoleipiä ja kostuta. Peitä tämän jälkeen kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin maustumaan yön yli.
Kuorruta ja koristele kakku seuraavana päivänä. Levitä reunoille tuorejuustoa ja lisää koristeet.
innostuin taas kommentoimaan! mutta täällähän on ihan älyttömän hienoja juttuja! tosi nättejä kakkuja ja tämä voileipäkakkukin on ihanan näköinen :)
VastaaPoistaHeii...Onnea! Tämä on ihana saitti ja innostaa varmasti meitä muitakin kokeilemaan noita herkkujen tekoa. Lasten synttärit tulossa ja tarvitsen varmasti apuja... ;o)
VastaaPoista