tiistai 18. elokuuta 2009

Golf-kakku

Rakas avopuolisoni täytti vuosia ja tein hänelle juhlan kunniaksi golf-aiheisen kakun.
Kakku on kostutettu vaniljamaidolla ja täytteenä on mansikkahilloa & rahkakermavaahtoa kahdessa välissä. Reunapursotukset Flora Vispiä, johon lisätty kaakaojauhetta, ruoho pastavärillä värjättyä sitruunatuorejuuston, tomusokerin ja vaniljakreemijauheen sekoitusta. Golfpallo on valkosuklaata (suklaamuotilla tehty), reiän tein kahteen kerrokseen pyöreällä piparimuotilla ja vuorasin lakumatolla.

4 kommenttia:

  1. Mahtava kakku!!! tein golf aiheisen kakun myös tuossa heinäkuun lopussa ja totesin että tuommonen "ruoho"-tylla on ihan must. Näyttää siltä et semmosen saa ainoastaan tilaamalla mikä on viivyttänyt hankintaa.....omaani lopputulokseen en ollu niin tyytyväinen juurikin sen tyllan uupumisen vuoksi, joten jätin sen bloggaamatta. ;)

    VastaaPoista
  2. Ihana viheriö ! Jos pallon saa putattua koloon, niin saisiko sen lakumaton syödä !? Kyllä nami-hiiri lakuakin syö :D Oletko miettinyt Kakkukimaran kilpailua ?

    VastaaPoista
  3. Tosi tyylikäs! Tykkään tosta yksinkertaisuudesta.
    Meilläkin olis jonkunlaiselle golf-kakulle tilausta, mutta täytyy vielä miettiä viitsinkö edes yrittää kun tuota ruohotyllaa ei kotoa löydy ja voi olla hankalaa tehdä ilman sitä :D Pitää yrittää keksiä joku toinen koristelutekniikka.. ;)

    VastaaPoista
  4. Hanna: Kiitti :) Siinä mielessä kakku on kyllä vähän epärealistinen, että tuollaisesta pöheiköstä olisi oikeasti aika hankala putata. Eläköön hyvinhoidetut greenit :)

    Anonyymi: Kiitos! Juu, päivänsankari hoiteli lakumaton :) Kiitos myös kilpailuvinkistä, valitettavasti aikataulu ei kyllä tällä kertaa anna myöden osallistua, mutta ehkäpä ensi kerralla sitten :)

    tuuli: Kiitos! Oikeastihan viheriön ruoho on tosi lyhyttä, joten tässähän voisi tehdä ruohon ihan kaulitsemalla marsipaanista/ sokerikuorrutteesta sopivan palan :) Olen myös nähnyt muutamissa blogeissa kakkuja, joissa on tehty hiekkaeste keksimurusta... sekin näyttää tosi kivalta.

    VastaaPoista