lauantai 5. joulukuuta 2009

Luumujuustokakku

Tässä juustokakussa joulun makua tuovat piparinen pohja sekä täytteessä käytetty luumumarmeladi (tuttu joulutortuista).

Luumujuustokakku

pohja
200 g pipareita
75 g margariinia
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa

täyte
4 liivatelehteä
300 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
½ prk (150 g) luumumarmeladia
2 rkl vettä
2,5 dl kermaa
2 tl vaniljasokeria

Leikkaa irtopohjavuokaan (halkaisija n. 20 cm) pohjan kokoinen pala leivinpaperia. Murenna piparit. Sulata margariini, lisää joukkoon piparimuru ja mausteet. Painele seos tasaisesti vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Sekoita keskenään tuorejuusto, sokerit ja luumumarmeladi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota siihen liivatteet, joista on puristettu liika vesi pois ja lisää tuorejuustoseokseen. Vaahdota kerma ja mausta vanijasokerilla. Sekoita vaahto täytteen joukkoon ja levitä tasaiseksi kerrokseksi vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia (tai yön yli).

Koristele haluamallasi tavalla.

3 kommenttia:

  1. Yksinkertaisen kaunis kakku! Kiva koristelu. - Tähtianis onkin sopiva ainoastaan koristeluihin ja se toinen mausteeksi. Tunnelmaa Itsenäisyyspäivään !

    VastaaPoista
  2. Sanna (suklaapupu)3. tammikuuta 2010 klo 7.34

    Kiitos! Tätä tuli tehtyä toiseenkin kertaan ennen joulua ja silloin päädyin jättämään koristeet kokonaan pois. Ei tarvinnut siirrellä mitään syrjään ennen syömistä :)

    VastaaPoista