perjantai 26. maaliskuuta 2010

Daim-juustokakku

Ihanaa, vihdoinkin perjantai! :)

Viikonlopun kunniaksi päätin tehdä meille Daim-juustokakun. Ohje on syntynyt sen pohjalta, mitä kaapista sattui tällä kertaa löytymään. Halusin simppelin koristelun, joten päädyin kaakaojauheella tehtyyn tähtikuvioon. Ripottelin kaakaojauhetta tarkoituksella vähän epätasaisesti eri kohtiin, jotta lopputulos olisi hieman "rosoinen" eikä liian fiini :)


Daim-juustokakku

pohja
175 g Domino-keksejä
50 g margariinia

täyte
4 liivatelehteä
2½ dl Flora Vispiä
250 g mascarpone-juustoa
200 g Marabou Daim -suklaata
1 vaniljatangon siemenet
1½ rkl vaniljasokeria
½ dl Baileys kermalikööriä

koristeluun
kaakaojauhetta

Leikkaa irtopohjavuokaan (halkaisija n. 20 cm) pohjan kokoinen pala leivinpaperia. Poista kekseistä täyte ja murenna ne esim. pakastepussissa kaulimen avulla. Sulata margariini ja lisää joukkoon keksimuru. Painele seos tasaisesti vuoan pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon mascarpone, rouhittu Daim-suklaa, vaniljatangon siemenet ja vaniljasokeri. Kuumenna Baileys kiehuvaksi, liuota siihen liivatteet ja lisää ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Levitä täyte tasaiseksi kerrokseksi keksipohjan päälle. Jos pinta on epätasainen, kopauta vuokaa pöytään varovasti muutaman kerran, jolloin pinta tasoittuu. Anna hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja tai yön yli.

Koristele hyytynyt kakku kaakaojauheella: leikkaa leivinpaperin keskelle haluamasi kuvio, aseta leivinpaperi kakun päälle ja sihtaa kaakaojauhetta siivilän läpi kakun päälle. Poista leivinpaperi varovasti. Voit käyttää koristeluun myös valmista sapluunaa.


Ihanaa viikonloppua!

5 kommenttia:

  1. Aivan mahtavan kuuloinen kakkuresepti! Varmasti taivaallisen hyvää :P Kivan näköinen tähtikin kakun päällä, pitääkin kokeilla tuota leivinpaperin käyttöä sabluunana. Oon yleensä ihan tavallista valkoisesta paperista tuhrannut sabluunat..

    VastaaPoista
  2. Mm nam :-) Tekee kamalasti mieli jotain suklaista juustokakkua, eikä tää blogien selailu ainakaan auta asiaa. Herkullinen kuva!

    VastaaPoista
  3. Insanity: Ainakin meille (poikaystävälle ja minulle) tämä maistui ja katosi jääkaapista aikamoista vauhtia :) Ja valkoinen paperi toimii vallan mainiosti myös. Jos haluaa tarkat reunat koristeelle, se on varmaan jopa leivinpaperia parempi vaihtoehto, koska on vähän tukevampi. Tässä reunojen tosiaan haluttiinkin vähän leviävän.

    Mimosa: Kiitti! Siitä vaan sitten leipomaan :)

    VastaaPoista
  4. Hyvältä kuulostava resepti ja näyttää hienolta. Muutenkin sinulla on todella kauniita kakkuja! En muista, olenko käynyt aiemmin, mutta nyt alankin käymään! Erittäin hienoja asetelmia ja taidokasta työtä!

    VastaaPoista
  5. Ihanan herkullisen kuuloinen ohje ja kakkukin näyttää hyvältä!! =)

    VastaaPoista