sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Jauheliha-riisipasteijat

Vaihteeksi suolaisia herkkuja. Tämä on ollut suosikkireseptini pasteijoiden tekoon jo vuosia, joten jaanpa sen teidän kanssanne :) Tosi simppeliä ja niin hyvää.


Jauheliha-riisipasteijat

2 pkt (1 kg) voitaikinalevyjä
1 dl riisiä
100 g jauhelihaa
mustapippuria ja paprikajauhetta maun mukaan
1 sipuli
200 g pippuri-tilli -tuorejuustoa
muna (voiteluun)

Sulata pakastevoitaikinalevyt ja jaa jokainen levy kahdeksi neliöksi. Keitä riisi. Ruskista jauheliha ja kuullota sipuli. Sekoita tuorejuusto joukkoon ja annostele voitaikinalevyille. Taita levyt kahtia kolmioiksi ja painele reunat kiinni haarukalla. Voitele pasteijat munalla ja paista uunissa 200 asteessa n. 10-15 minuuttia.

Kuvan pasteijassa olen ottanut sydänmuotilla voitakinasta kuvioita ja asettanut sitten kaksi sydäntä päällekäin (täyte väliin). Kivaa vaihtelua, joskin yleensä teen näistä ihan kolmioita :)

2 kommenttia:

  1. Voi nyt herttinen sentään kun alkoi tehdä mieli lihariisipasteijaa! :)))

    VastaaPoista