sunnuntai 14. kesäkuuta 2009

Toscapiirakka

Toscapiirakalle (tai -kakulle) löytyy monenlaista ohjetta, tässä sitruunainen versio, jota tein tänään jälkiruoaksi.

Toscapiirakka

Pohja:
2 munaa
1½ dl sokeria
50 g marganiinia
½ dl kermaa
½ dl sitruunamehua
1½ tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja

Tosca-kuorrutus:
75 g margariinia
1½ dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
½ dl kermaa
80 g mantelilastuja

Vaahdota munat ja sokeri. Sulata margariini ja lisää muna-sokerivaahtoon. Lisää joukkoon myös kerma ja sitruunamehu. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja kääntele jauhoseos varovasti taikinaan. Kaada taikina voideltuun vuokaan (n. 22-24 cm) ja paista uunissa 175 asteessa 10-12 minuuttia.
Sekoita kattilassa kuorrutteen aineet ja kiehauta seos. Levitä kuorrutus paistetun pohjan päälle ja laita piirakka sitten takasin uuniin noin 10 minuutiksi, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

3 kommenttia:

  1. Nam! Tää on aina niin hyvää!! Tosi kauniin ja mehevän näköinenkin on tuo palanen :)

    VastaaPoista