Toscapiirakalle (tai -kakulle) löytyy monenlaista ohjetta, tässä sitruunainen versio, jota tein tänään jälkiruoaksi.
Toscapiirakka
Pohja:
2 munaa
1½ dl sokeria
50 g marganiinia
½ dl kermaa
½ dl sitruunamehua
1½ tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
Tosca-kuorrutus:
75 g margariinia
1½ dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
½ dl kermaa
80 g mantelilastuja
Vaahdota munat ja sokeri. Sulata margariini ja lisää muna-sokerivaahtoon. Lisää joukkoon myös kerma ja sitruunamehu. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja kääntele jauhoseos varovasti taikinaan. Kaada taikina voideltuun vuokaan (n. 22-24 cm) ja paista uunissa 175 asteessa 10-12 minuuttia.
Sekoita kattilassa kuorrutteen aineet ja kiehauta seos. Levitä kuorrutus paistetun pohjan päälle ja laita piirakka sitten takasin uuniin noin 10 minuutiksi, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
sunnuntai 14. kesäkuuta 2009
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Nam! Tää on aina niin hyvää!! Tosi kauniin ja mehevän näköinenkin on tuo palanen :)
VastaaPoistaniimpä! tehdään koulun matineaan tollanen
Poistatoivottavasti maistuu!!
niimpä nami nam!
Poista