Olin tänään työn puolesta messuilla (ihan vieraana, en näytteilleasettajana) ja tiedättehän, messuosastoilla on hyvin usein tarjolla karkkia, varsinkin Fazerin suklaakonvehteja. No, nämä messut eivät suinkaan olleet poikkeus ja mukaan tarttuikin erilaisten esitteiden ohella niin paljon Geisha-konvehteja, että päätin tehdä niistä Geisha Cupcakeseja viikonlopun kunniaksi. Näissä on sekä kokonainen Geisha-konvehti keskellä yllätyksenä että Geisha-rouhetta taikinassa.
Geisha Cupcakes
(6 kpl)
50 g leivontamargariinia
½ dl sokeria
1 muna
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ dl maitoa
16 Geisha-konvehtia (Fazer)
Kuorrutus:
25 g margariinia
½ prk (100 g) Philadelphia-tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
200 g mansikanmakuista tomusokeria
Rouhi 10 Geisha-konvehtia. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja lisää seos taikinaan. Kaada joukkoon maito ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi Geisha-rouhe. Lusikoi muffinssivuokien pohjalle nokare taikinaa, aseta päälle kokonainen Geisha-konvehti, peitä taikinalla (jätä hieman tilaa kohota) ja paista uunissa 175 asteessa n. 20 minuuttia.
Sulata kuorrutetta varten margariini ja anna jäähtyä. Sekoita tuorejuusto ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jäähtynyt margariinisula sekä tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Pursota paistettujen ja jäähtyneiden muffinssien päälle. Koristele halutessasi nonparellein.
perjantai 28. elokuuta 2009
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ihanan näköisiä :)
VastaaPoistaHerkullisen näköisiä, upeasti aseteltuja tarjolle.
VastaaPoistaToisen blogin kautta eksyin tänne. Todella ihanan näköisiä nämä! Muutenkin sulla on tyylikäs blogi. Saanko linkittää?
VastaaPoistaKiitos :)
VastaaPoistaJa ilman muuta saa linkittää :)
Oi,oi, herkkumuffareita!!! Philadelphia on mun ehdoton suosikki ja taikinakin vielä noin herkullinen, mmmm...
VastaaPoistaHih, nämä katosi kyllä aika vauhdikkaasti :) Tein vähän pienemmän satsin, kun syötiin nämä ihan kaksistaan. Tuo kuorrute on muuten aika makeaa, joten sen kanssa ei kannata liioitella (halutessaan sen voi jättää kokonaan poiskin). Itse olen vähän sellaista "mikään ei ole liian makeaa" -tyyppiä, joten laitoin kuorrutetta ihan huoletta :)
VastaaPoistaNämä vaikuttaa ihan täydellisiltä, voisin leipoa näitä kaverille synttärilahjaksi kun se ei tykkää kermavaahdosta, joten en voi tehdä perinteistä täytekakkua. Toinen vaihtoehto on kylläkin jokin hyvin suklainen kakku... Löysin juuri blogisi sattumalta ja vaikuttaa tosi hyvältä. Pidän todella leipomisesta, pitäisi vain löytää enemmän aikaa sillekin. :)
VastaaPoistaKiitos! Kiva kun tulit vierailulle ja jätit kommenttia :) Olen itse "löytänyt" leipomisen vasta viime keväänä (tämän blogin perustamisen aikoihin), mutta uuden opettelu on kyllä ollut hauskaa.
VastaaPoistaJa mihin sitten päädytkin kaverisi synttärilahjan suhteen, veikkaanpa, että hän ilahtuu varmasti :)
Näyttääpä mukavan jämäkältä tuo kuorrutus, taidan joskus kokeilla : )
VastaaPoistaKauniita muffinsseja! Tilasin juuri itselleni sellaisen muffinssi telineen ja olen etsimässä hyviä muffinssiohjeita. Tämä pääsee ehdottomasti ensiksikokeiltavien listalle:o)
VastaaPoistaKiitos anskusiili ja Tuulis kivoista kommenteista :)
VastaaPoistaSulla on täällä blogissa taas vaikka mitä herkkuja tullut =) Kauniita, tyylillä otettuja valokuvia, ja maistuvan näköisiä leivonnaisia =)
VastaaPoistaMahtava ohje, kuorrute on ihanan suussasulavaa! Blogisi on muutenkin ihanan tyylikäs, kiva lukea :)
VastaaPoistaKiitokset :)
VastaaPoistaOi! Näyttää aivan taivaalliselta ja ohjekkin vaikuttaa todella helpolta. Tämä näyttää niin herkulliselta että on pakko kokeilla! Toivottavasti kaverini tykkää, ajattelin hänelle tehdä syntymäpäivälahjaksi ja sitten piirtää jonkun taulun!
VastaaPoistaIsot kumarrukset ja taputukset ohjeelle!!
Ihanan näköisiä, mutta ovatko vaikeita tehdä?
VastaaPoistaT. Herkuttelia :)
Voi ei, nämäkin vaikuttaa ihan huipuilta! Pakko piakkoin testata, onnex pikku neidillä on kohta synttärit, niin pääsee kaikkia ihanuuksia testailemaan ;)
VastaaPoista