torstai 3. joulukuuta 2009

Kardemummapannacotat

Näiden herkullisten pannacottien resepti on peräisin Kotivinkki jouluherkut lehdestä (nro 17B/2009). Alkuperäisessä ohjeessa käytetään tarjoiluun/koristeluun tuoreita viikunoita, mutta niitä ei meidän lähikaupasta tällä kertaa löytynyt. Vuokina käytin silikonisia tähtivuokia.

Kardemummapannacotat
(gluteeniton, kananmunaton)
(4:lle)

2 liivatelehteä
5 dl kermaa
1 vaniljatanko
1 tl kardemummaa
½ dl sokeria

tarjoiluun:
2 tuoretta viikunaa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kaada kerma kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kermaan. Lisää joukkoon myös kardemumma ja sokeri. Keitä kermaseosta noin 15 minuuttia miedolla lämmöllä. Ota kattila liedeltä. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kermaseokseen. Huuhdo pienet, esimerkiksi silikoniset muffinivuoat kylmällä vedellä ja jaa seos vuokiin. Hyydytä pannacottia kylmässä noin 3 tuntia tai yön yli. Kumoa pannacotat lautasille ja koristele paloitelluilla viikunoilla.

7 kommenttia:

  1. Ihania juttuja olet taas tehnyt. Mulla on ollu to do-listalla tuo pannacotta jo ikuisuuden! Irtoaako se hyvin muotista? Mietin et onnistuisko sen teko sydämen mallisiin silikoni vuokiin. niissä on pystösuorat reunat...Oletkos muuten sattumoisin lukenu martha stewardin joululehteä? Siinä oli tehty candy cane pipareita ihan samiksia ku sulla. Jos et "niin aikaasi edellä" olet! :) Mukavaa Joulun odotusta.

    VastaaPoista
  2. Käytin ensimmäistä kertaa silikonimuotteja ja ensimmäisen pannacotan kanssa olin vähän ihmeissäni, miten saan sen nätisti ulos... ja reunoihin tulikin sitten vähän repaleisuutta. Sitten toisen kohdalla autoin veitsellä ensin pikkuisen reunasta (ihan vain pari milliä yläreunasta) ja käänsin sitten silikonivuoan ympäri -> tuli paljon siistimpi reuna. Varmasti onnistuunee myös sydämen mallisella vuoalla :) Nämä muuten nousivat yhdeksi poikaystäväni suosikeista eli tuota Kotivinkin reseptiä voi kyllä suositella.
    Kappas, en ole lukenut tuota Martha Stewardin joululehteä, mutta hauska tietää, että hänellä on ollut samanlainen idea. Näin se usein menee, luulee saaneensa jonkin originellin idean, mutta kyllähän sen joku jossain päin maailmaa on jo ehtinyt kokeilla... :)

    VastaaPoista
  3. Nää kuulostaa ihanilta. Mulla ei ole silikonivuokia kuin jääpalakoossa... Ja ilmeisesti jos nämä on hankalia irrottaa, ei kannata edes yrittää esim. metallisessa leivosvuoassa :(

    Lusikoitava versio tietysti onnistuisi, hmm... jos laittaisi vaikka lasin pohjalle viikunahilloketta ja hyydyttelisi siihen tämän päälle...

    Ilmeisesti kerma on kuohu/vispikermaa?

    VastaaPoista
  4. Joo, ainakin tämän ensimmäisen (ja toistaiseksi ainoan) kokeilun perusteella suosittelen kyllä silikonivuokaa, jos aikoo kumota pannacotat tarjoiluastiaan. Mutta tosiaan lusikoitavana versiona toimii varmasti myös :) Mietin itsekin tekeväni näitä seuraavan kerran (varmaan vielä tässä ennen joulua) lasiin ja koristelevani pienillä tähti- tai piparkakku-ukko -pipareilla. Ja kuohukermaa käytin :)

    VastaaPoista
  5. Martha Stewart tai ei, niin pitäis olla vain tyytyväinen että ihan itse kekkaa jotain mitä suuressa maailmassa yritetään myydä kaikille! Ihanaa Joulun odotusta sinulle. :)

    VastaaPoista
  6. minä tein valkosuklaapannacottaa jouluksi, laitoin ne pieniin silikoonisiin muffinivuokiin, ja oli ajatellut että oi kun näistö tulee kauniita, ja vuoassa on myös pieni sydän, johon laitoin glögikiilteen. olin ihan satavarma että niistä tulisi hienoja. noh, eipä tullutkaan. en saanut niitä mitenkään nätisti ulos. :( harmitti todella paljon! pitänee varmaankin tehdä jotain kokeiluversioita monta kertaa niin että pääsee harjoittelemaan sitä irrottamista.

    VastaaPoista
  7. Sanna (suklaapupu)3. tammikuuta 2010 klo 7.24

    Suzy: Juuri näin :)

    Anonyymi: Voi harmi! Valkosuklaapannacotat glögikiilteellä kuulostavat kyllä aivan ihanilta! Itsellänikin oli tosiaan aluksi hieman hankaluuksia tuon pannacotan irroittamisen kanssa, mutta sitten löytyi ainakin omiin vuokiini ja reseptiin toimiva irroitustaktiikka (eli veitsellä avustaminen reunoista).

    VastaaPoista