Tänään oli monen työkaverin viimeinen työpäivä ennen kesälomalle lähtöä ja olimme sopineet juhlistavamme sitä ja erään työurakan valmistumista lasillisella kuohuvaa. Yllätin työkaverit tekemällä meille myös raikkaan valkosuklaa-mansikkajuustokakun kuohuvan kanssa nautittavaksi.
Kakun "juju" on lime, joka tekee siitä ihanan raikkaan ja kesäisen.
Tämä kakku sai varsin ylistävät arviot, joten suosittelen :)
Valkosuklaa-mansikkajuustokakku
Pohja:
200 g Digestive-keksejä
75 g margariinia
1. täytekerros, valkosuklaatäyte:
3 liivatelehteä
100 g Lemon-lime valkosuklaata (Fazer)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 limen mehu
2 dl kermaa
1 rkl sokeria
2. täytekerros, mansikkatäyte:
4 liivatelehteä
250 g tuoreita mansikoita
¾ dl sokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ limen mehu
2 dl kermaa
3 tl vaniljasokeria
Koristeluun:
Mansikkakreemitäytteisiä kierrevohveleita
Leikkaa irtopohjavuokaan (n. 22 cm) pohjan kokoinen pala leivinpaperia. Murenna keksit. Sulata margariini ja lisää joukkoon keksinmurut. Painele seos tasaisesti vuoan pohjalle.
Laita 3 liivatelehteä likoamaan runsaaseen kylmään veteen valkosuklaatäytettä varten. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita sitten tuorejuuston joukkoon. Kuumenna limemehu kiehuvaksi ja liuota siihen liivatelehdet, joista on puristettu liika vesi pois ja sekoita suklaa-tuorejuustoseoksen joukkoon. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon sokeri. Sekoita vaahto täytteen joukkoon ja levitä tasaiseksi kerrokseksi keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.
Valkosuklaatäytekerroksen hyydyttyä laita 4 liivatelehteä kylmään veteen likoamaan mansikkatäytettä varten. Soseuta mansikat ja lisää joukkoon sokeri. Sekoita mansikkasose tuorejuuston joukkoon. Kuumenna limemehu kiehuvaksi, liuota siihen liivatteet ja sekoita mansikka-tuorejuustoseoksen joukkoon. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon vaniljasokeri. Sekoita kermavaahto täytteen joukkoon ja levitä vuokaan valkosuklaatäytteen päälle. Laita jääkaappiin hyytymään mielellään yön yli.
Koristele kakku halutessasi esim. mansikkakierrevohveleilla (tällöin kakun kerroksisuus jää salaisuudeksi siihen asti, kunnes kakku leikataan). Kakku on kaunis myös sellaisenaan, ilman koristelua.
perjantai 26. kesäkuuta 2009
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Oi kuulostaa hyvältä! Tätä täytyy testata :)
VastaaPoistaOnpa herkullisen näköinen kakku ja varmasti myös maistui hyvälle.
VastaaPoistaElla: Tätä tosiaan kannattaa kokeilla jos tykkää juustokakuista. Tulethan kokeiltuasi sitten kertomaan, saiko yhtä hyvät arviot kuin työkavereiltani :)
VastaaPoistaHanna-Mari: Kiitos, idea mansikkaa sisältävästä juustokakusta lähti itse asiassa noista vohveleista, joihin sattumalta törmäsin kaupassa ja tietysti myös siitä, että mansikat sopii niin hyvin kuohuvaisen kanssa (ja valkosuklaa puolestaan mansikoiden kanssa):)
Ompa kaunis!! Varmasti oli myös hyvää.
VastaaPoistaApua miten suloinen kakku! Siis noi värit ja koristelu ja kaikki. Ihana :)
VastaaPoistaIhanan herkullisen näköinen kakku! Pitääpäs kokeilla reseptiä joskus itsekin..
VastaaPoistaMistä sitä lemon-lime valkosuklaata saa? Olen aiemmin kyllä löytänyt sitä maustehyllystä, mutta en enää vähään aikaan ole nähnyt missään kaupassa lähiseuduillani. Onko sitä vielä saatavilla? Sehän on hyvää ihan sellaisenaankin syötynä ;-)
VastaaPoistaKiitos kivoista kommenteista! :)
VastaaPoistaAnonyymi: Lemon lime -valkosuklaata saa ainakin meidän käyttämästämme K-citymarketista täällä Helsingissä. Ja tosiaan, ei karkkihyllyltä vaan leivontaosastolta, marsipaanien ym. vierestä. Ostin sitä viimeksi reilu viikko sitten. Toivottavasti sitä ei olla lopettamassa, sillä olen käyttänyt sitä aikas paljon erilaisissa jutuissa.
Heippa!
VastaaPoistaTein tätä TAIVAALLISTA kakkua eilen ja oli muuten extrahyvää. :P :P KIITOS ohjeesta!! Vieraatkin kehuivat ;)
Lemon-Lime-valkosuklaata en minäkään löytänyt, en Prismasta enkä Citymarketista. Eikä Fazerin sivuillakaan ollut tuota enää.. Mutta laitoin ihan tavallista valkosuklaata.
Heips!
VastaaPoistaKiitos ♥ Kiva, että maistui, meillä töissäkin tästä tosiaan pidettiin kovasti :)
Onpa tosi harmi jos tuota Lemon lime -valkosuklaata ei enää saa :( Olen niin tykästynyt siihen. No, sen voi tosiaan hyvin korvata tässä kakussa tavallisella valkosuklaalla, limen makua ja raikkautta tulee kuitenkin limemehusta :)
Huomenna meinasin kokeilla tehdä tätä herkkua :) lemon-lime valkosuklaata ei enää kaupasta löytynyt, joten täytyi tyytyä tavalliseen versioon. Eikä kyllä nyt ole muita kuin pakastemansikoita ;)
VastaaPoistaHei, olen tehnyt tätä useasti, koska ensimmäisen kerran jäimme totaallisesti koukkuun. Loppujen lopuksi kakku on helppo tehdä, eikä ainekset maksa paljoa. Kuitenkin pitää varata hieman aikaa tämän tekemiseen. Mutta kuitenkin: aivan mahtava kakku! :)
VastaaPoista