Kakku on halkaisijaltaan n. 26 cm, se on kostutettu Spritella ja täytetty lemon curdilla & mascarponevaahdolla. Päällinen ja koristeet marsipaania + syötäviä koristetähtiä.
lauantai 6. marraskuuta 2010
Kummituskakku
Tällainen kummituskakku matkasi eilen Halloween-juhliin :)
Kakku on halkaisijaltaan n. 26 cm, se on kostutettu Spritella ja täytetty lemon curdilla & mascarponevaahdolla. Päällinen ja koristeet marsipaania + syötäviä koristetähtiä.

Kakku on halkaisijaltaan n. 26 cm, se on kostutettu Spritella ja täytetty lemon curdilla & mascarponevaahdolla. Päällinen ja koristeet marsipaania + syötäviä koristetähtiä.
sunnuntai 24. lokakuuta 2010
Eeva ja Olli 2 v.
Tällainen kakku matkasi tänään Eevan ja Ollin 2-vuotissynttäreille. Toiveena oli Muumi-aihe ja samanlainen kierrevohvelireuna kuin Eevan ja Ollin 1v. synttärikakuissa viime vuonna.
Kakku on halkaisijaltaan n. 27 cm, se on kostutettu Spritella ja täytteenä on lemon curdia + kevyesti sitruunaista mascarponevaahtoa. Muumit on maalattu marsipaanille, jonka alla kerros kaakaokreemiä. Teksti ja lehdet suklaata. Ja reunoilla tosiaan kierrevohveleita.
Oikein paljon onnea synttärisankareille!
lauantai 9. lokakuuta 2010
Linnea ja Leo 1 v.
Sain jälleen kivan kakkuprojektin, kun minua pyydettiin tekemään kakut Linnean ja Leon 1-vuotissynttäreille. Toiveena oli, että kakuissa olisi syksyfiilis (samaa tyyliä kuin Eevan ja Ollin kakuissa eli lehtiä, siili...) ja mascarponetäyte. Molemmille haluttiin omat ja vähän erilaiset kakut.
Ja tällaiset niistä tuli:
Linnean kakussa lehtikasoissa seikkailee siili ja kakun reunalla on auringonkukkia. Leon kakussa puolestaan lehtien keskeltä kurkistaa etana ja reunoilla on syksyisiä kurpitsoja. Kaikki koristeet on tehty marsipaanista.
.JPG)
.JPG)
maanantai 4. lokakuuta 2010
Köynnöskakku
Ystävälläni oli eilen synttärit ja osana lahjaa tein hänelle tällaisen kakun :)
.JPG)
Kakku on halkaisijaltaan n. 18 cm. Se on kostutettu vaniljamaidolla ja täytteenä on vadelmahilloa & vadelma-mascarponevaahtoa. Päällinen ja koristeet ovat marsipaania (marsipaanin alla sokerikreemiä).
Kakku on halkaisijaltaan n. 18 cm. Se on kostutettu vaniljamaidolla ja täytteenä on vadelmahilloa & vadelma-mascarponevaahtoa. Päällinen ja koristeet ovat marsipaania (marsipaanin alla sokerikreemiä).
sunnuntai 3. lokakuuta 2010
Auringonkukkamuffinssit
Auringonkukkamuffinssit
4 dl vehnäjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
150 g suklaarouhetta
50 g Marianne crushia
1 kananmuna
2½ dl maitoa
1 dl auringonkukkaöljyä
Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjahe, vaniljasokeri, kaakaojauhe, suklaarouhe ja Marianne crush. Sekoita toisessa kulhossa muna, maito ja öljy ja lisää kuivien aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja annostele muffinssivuokiin. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Koristele jäähtyneet muffinssit esim. kermapursotuksin ja marsipaanikukin.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjahe, vaniljasokeri, kaakaojauhe, suklaarouhe ja Marianne crush. Sekoita toisessa kulhossa muna, maito ja öljy ja lisää kuivien aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja annostele muffinssivuokiin. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Koristele jäähtyneet muffinssit esim. kermapursotuksin ja marsipaanikukin.
sunnuntai 12. syyskuuta 2010
Jauheliha-riisipasteijat
Vaihteeksi suolaisia herkkuja. Tämä on ollut suosikkireseptini pasteijoiden tekoon jo vuosia, joten jaanpa sen teidän kanssanne :) Tosi simppeliä ja niin hyvää.

Jauheliha-riisipasteijat
2 pkt (1 kg) voitaikinalevyjä
1 dl riisiä
100 g jauhelihaa
mustapippuria ja paprikajauhetta maun mukaan
1 sipuli
200 g pippuri-tilli -tuorejuustoa
muna (voiteluun)
Sulata pakastevoitaikinalevyt ja jaa jokainen levy kahdeksi neliöksi. Keitä riisi. Ruskista jauheliha ja kuullota sipuli. Sekoita tuorejuusto joukkoon ja annostele voitaikinalevyille. Taita levyt kahtia kolmioiksi ja painele reunat kiinni haarukalla. Voitele pasteijat munalla ja paista uunissa 200 asteessa n. 10-15 minuuttia.
Kuvan pasteijassa olen ottanut sydänmuotilla voitakinasta kuvioita ja asettanut sitten kaksi sydäntä päällekäin (täyte väliin). Kivaa vaihtelua, joskin yleensä teen näistä ihan kolmioita :)
Jauheliha-riisipasteijat
2 pkt (1 kg) voitaikinalevyjä
1 dl riisiä
100 g jauhelihaa
mustapippuria ja paprikajauhetta maun mukaan
1 sipuli
200 g pippuri-tilli -tuorejuustoa
muna (voiteluun)
Sulata pakastevoitaikinalevyt ja jaa jokainen levy kahdeksi neliöksi. Keitä riisi. Ruskista jauheliha ja kuullota sipuli. Sekoita tuorejuusto joukkoon ja annostele voitaikinalevyille. Taita levyt kahtia kolmioiksi ja painele reunat kiinni haarukalla. Voitele pasteijat munalla ja paista uunissa 200 asteessa n. 10-15 minuuttia.
Kuvan pasteijassa olen ottanut sydänmuotilla voitakinasta kuvioita ja asettanut sitten kaksi sydäntä päällekäin (täyte väliin). Kivaa vaihtelua, joskin yleensä teen näistä ihan kolmioita :)
maanantai 6. syyskuuta 2010
Camée Cupcakes
Pitkästä aikaa leivontapuuhissa :)
Kesä meni pitkälti häähumussa (omat häät & ystävän häät, joissa olin kaasona), joten blogikin on elellyt hiljaiseloa. Nyt kuitenkin innostuin taas tekemään muffinsseja. Idea näihin syntyi jo keväällä, kun luin lehtijuttua Victorian ja Danielin häävalmisteluista, mutta toteutus on tosiaan antanut odottaa itseään tähän asti. Kyseessä siis kuningatar-valkosuklaa -muffinssit (superhelpolla "kaikki vain sekaisin" -reseptillä), jotka on kuorrutettu vaniljarahka-kermavaahdolla (josta osa värjätty pinkiksi) ja koristeltu nonparellein & marsipaanista tehdyin camée-koristein.

Kuningatar-valkosuklaa -muffinssit
(12 kpl)
3 dl vehnäjauhoja
1½ dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
1 muna
1 dl maitoa
1 dl rypsiöljyä
60 g vadelmia
60 g mustikoita
100 g valkosuklaata
Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Sekoita toisessa astiassa muna, maito ja rypsiöljy keskenään ja lisää sitten jauhoseoksen joukkoon. Lisää varovasti kännellen mukaan vadelmat, mustikat ja paloiteltu/rouhittu valkosuklaa (itse pidän sattumista, joten jätin osan paloista vähän isommiksi).
Annostele taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa n. 20 min. Koristele jäähtyneet muffinssit haluamallasi tavalla (tai jätä koristelematta, näyttävät kivalta sellaisenaankin).
Kesä meni pitkälti häähumussa (omat häät & ystävän häät, joissa olin kaasona), joten blogikin on elellyt hiljaiseloa. Nyt kuitenkin innostuin taas tekemään muffinsseja. Idea näihin syntyi jo keväällä, kun luin lehtijuttua Victorian ja Danielin häävalmisteluista, mutta toteutus on tosiaan antanut odottaa itseään tähän asti. Kyseessä siis kuningatar-valkosuklaa -muffinssit (superhelpolla "kaikki vain sekaisin" -reseptillä), jotka on kuorrutettu vaniljarahka-kermavaahdolla (josta osa värjätty pinkiksi) ja koristeltu nonparellein & marsipaanista tehdyin camée-koristein.
Kuningatar-valkosuklaa -muffinssit
(12 kpl)
3 dl vehnäjauhoja
1½ dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
1 muna
1 dl maitoa
1 dl rypsiöljyä
60 g vadelmia
60 g mustikoita
100 g valkosuklaata
Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Sekoita toisessa astiassa muna, maito ja rypsiöljy keskenään ja lisää sitten jauhoseoksen joukkoon. Lisää varovasti kännellen mukaan vadelmat, mustikat ja paloiteltu/rouhittu valkosuklaa (itse pidän sattumista, joten jätin osan paloista vähän isommiksi).
Annostele taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa n. 20 min. Koristele jäähtyneet muffinssit haluamallasi tavalla (tai jätä koristelematta, näyttävät kivalta sellaisenaankin).
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)