perjantai 22. toukokuuta 2009

Raikkaat porkkanamuffinssit

Erilaiset porkkanakakut, -muffinssit ja -leivokset kuuluvat ehdottomasti omiin suosikkiherkkuihini. Tällä kertaa kokeilin appelsiini-tuorejuustolla raikastettuja muffinsseja.

Porkkanamuffinssit
(10-12 kpl)

2 munaa
1½ dl sokeria
3-4 porkkanaa
½ prk (100 g) appelsiini-tuorejuustoa
50 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Kuorrutus
½ prk (100 g) appelisiini-tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
(koristeporkkanoita marsipaanista tai sokerimassasta)

Kuori ja raasta porkkanat. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää vaahtoon porkkanaraaste varovasti käännellen. Sulata margariini kattilassa ja sekoita joukkoon appelsiini-tuorejuusto. Lisää seos munien, sokerin ja porkkanaraasteen joukkoon. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää edelleen varovasti käännellen taikinan joukkoon. Lusikoi taikina muffinssivuokiin (jätä hieman tilaa kohota) ja paista uunissa 200 asteessa n. 15 minuuttia.

Anna muffinssien jäähtyä hetki uunistaottamisen jälkeen. Valmista kuorrutus sekoittamalla keskenään tuorejuusto, tomusokeri, vaniljasokeri ja sitruunamehu. Levitä kuorrutus muffinsseille ja koristele halutessasi marsipaani- tai sokerimassaporkkanoilla.

1 kommentti: