tiistai 7. heinäkuuta 2009

Kinkkuvoileipäkakku

Avopuolisoni vietti nimipäiväänsä ja kun kyselin, millaisen kakun herra haluaisi, vastaus oli: voileipäkakun. En ole koskaan aiemmin tehnyt voileipäkakkua, mutta pitihän sitä nyt ainakin yrittää täyttää toisen toive. Ja ihan hyvähän tästä tuli :) Sai kehuja puolisolta sekä hänen perheeltään ja santsikierroskin otettiin, joten vaikka syöjien kommentit olivatkin varmaan puolueellisia, uskallan tehdä tätä toistekin.


Kinkkuvoileipäkakku

12 palaa grahampaahtoleipää
8 palaa ruispaahtoleipää

Kostutus:
1½ dl maitoa

Kinkkutäyte:
50 g kinkkua pieneksi kuutioituna
1 prk (200 g) salami-tuorejuustoa
½ prk (100 g) kermaviiliä
mustapippuria

Kurkkutäyte:
250 g kurkkusalaattia
1 prk (200 g) crème fraîchea

Koristelu:
1 prk (200 g) yrtti-pippuri -tuorejuustoa
viinirypäleitä
kinkkuleikkeleitä
kurkkua
leipäjuustoa

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja asettele ensimmäiseksi kerrokseksi 4 palaa grahampaahtoleipää (joko neliön muotoon 2x2 leipää tai 4 leipää vierekkäin kuten kuvassa) ja kostuta. Valmista kinkkutäyte sekoittamalla kinkkukuutiot, tuorejuusto ja kermaviili. Mausta mustapippurilla oman maun mukaan. Levitä kinkkutäytettä ensimmäisen leipäkerroksen päälle. Lisää täytekerroksen päälle 4 ruispaahtoleipäpalaa ja kostuta. Sekoita kurkkusalaatti ja crème fraîche ja lisää täytettä kostutettujen ruisleipäpalojen päälle. Tee uudet kerrokset grahampaahtoleivistä + kinkkutäytteestä & ruispaahtoleivistä + kurkkutäytteestä. Lisää päälimmäiseksi vielä kerros grahampaahtoleipiä ja kostuta. Peitä tämän jälkeen kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin maustumaan yön yli.

Kuorruta ja koristele kakku seuraavana päivänä. Levitä reunoille tuorejuustoa ja lisää koristeet.

2 kommenttia:

  1. innostuin taas kommentoimaan! mutta täällähän on ihan älyttömän hienoja juttuja! tosi nättejä kakkuja ja tämä voileipäkakkukin on ihanan näköinen :)

    VastaaPoista
  2. Heii...Onnea! Tämä on ihana saitti ja innostaa varmasti meitä muitakin kokeilemaan noita herkkujen tekoa. Lasten synttärit tulossa ja tarvitsen varmasti apuja... ;o)

    VastaaPoista