perjantai 23. lokakuuta 2009

Eevan ja Ollin 1v. synttärikakut

Sain tällä viikolla ihanan kunnian tehdä kakut Eevan ja Ollin 1-vuotissynttäreille (tämä oli samalla ensimmäinen "tilaustyöni").

Tein siis 2 kpl n. 10 hengen kakkua. Toiveena oli, että kakuissa olisi syksyinen teema & värit ja että kakut eivät olisi ihan perinteisiä kermakakkuja. Siitä lähti sitten kypsymään ajatus kahdesta siilistä (päivänsankarit ovat kaksoset) värikkäissä lehtikasoissa. Syksyiseen tunnelmaan pyrin myös täytteellä, sillä kakuissa on omenahilloa (kotimaisista omenoista) ja omena-kaneli -rahkavaahtoa kahdessa välissä. Kakkujen pinnalla on ohut suklaanmakuinen sokerikuorrutelevy, jonka alla sekä kakun reunoilla kaakaokreemikerros. Siilit, lehdet ja sienet olen tehnyt marsipaanista. Kakkujen reunoilla on suklaisia kierrevohveleita.

Tässä toinen kakuista (toinen on samanlainen). Kuva ei valitettavasti ole kovin hyvälaatuinen (otettu huonoissa valaistusolosuhteissa), mutta eiköhän siitä nyt jonkinlaisen käsityksen saa :)

Isot onnittelut Eevalle & Ollille ja oikein mukavia synttärijuhlia!

16 kommenttia:

  1. Ihana <3 Hurmaavat siilipikkuiset !!

    VastaaPoista
  2. Voi onpa suloinen! Ja ihana idea! Hyvä että paketit oli onnistuneesti valittuja, kyllä niitä pähkäiltiinkin pitkään ja hartaasti :) Nyt vaan sitten ruusuja pursottelemaan :)

    VastaaPoista
  3. Pia: Kiitos :) Siilit tulivat heti mieleen, kun pohdiskelin syksyteemaa. Ne ovat oikeastikin niin symppiksiä (harmi, ettei meidän lähistöllä asusta yhtään).

    serena: Kiitos! Paketeista kyllä huomasi, että ne on koottu ajatuksella, olivat kaikki tosi ihania! Olen vähän jäljessä niissä tulleiden ihanuuksien kokeilussa, sillä syyskuun paketistakin ovat vielä kokeilematta niin herkulliset reseptit kuin hurmaavat kookoshiutaleetkin. Mutta ideoita kookoshiutaleitaleillekin jo on, joten jahka vaan pääsen niitä toteuttamaan... :)

    VastaaPoista
  4. Kakut olivat paitsi aivan mahtavan näköiset myös maittavat ja kelpasivat juhlaväelle hyvin! Me emme itse kakkua maistaneet mutta äiti ja isä olivat erittäin tyytyväisiä ja juhlaväkikin tykkäsi kovasti!

    Kiitos Sanna loistotyöstä!

    T: Eeva & Olli

    VastaaPoista
  5. Voi hurja miten suloinen kakku! Kaikki sointuu niin kauniisti yhteen, siilit on tosi lutuset. Ite oon tehnyt pari kakkua omenakompotilla ja sen kaverina kaneli-kinuski, on aikasta makeeta ja tuo omenarahka vois olla hyvä ajatus. Nappaan ideaa mukaan.. :) Ekaa kertaa muuten täällä, tulen jatkossakin!

    VastaaPoista
  6. On kyllä todella ihana kakku! Ihanan syksyiset värit! :-)

    VastaaPoista
  7. Sanna (suklaapupu)26. lokakuuta 2009 klo 9.06

    Ruusperin Rouva: Kiitos paljon :)

    Eeva ja Olli: Ihana kuulla, että kakuista pidettiin. Näitä oli todella kiva tehdä :)

    Anne/Hiekkakakku: Itse pidän kovasti omenoista ja kun mietin, miten tuoda syksyfiilistä myös täytteeseen, mieleeni tuli heti omena. Kakuissa oli monta makeaa elementtiä, joten ajattelin rahkan myös hieman tasapainottavan kokonaisuutta. Tein pienen testikakun ja kun poikaystäväni sitä maistettuaan totesi, että hyvää on, täyte päätyi myös varsinaisiin kakkuihin. Tulen ehdottomasti käyttämään sitä myös jatkossa :)

    crazybaker: Kiitos! Tämä oli kyllä tosi mukava projekti suunnitteluineen kaikkineen. Vähän kyllä jännitti, kun oli tosiaan ensimmäinen tilaustyö (tähän asti olen tehnyt ystäville ja sukulaisille kakkuja ym. maisteltavaksi ihan omasta aloitteesta) :)

    VastaaPoista
  8. Oiiiiiii<3 Miten ootkin saanut näin suloisen lopputuloksen aikaiseksi! Tosi ihana ja hellyyttävä :D Linkitän blogisi, jotta pääsen toistekkin ihastelemaan sun taideteoksiasi, sopiihan?

    VastaaPoista
  9. Ihana!!! Ja noi siilit on ylisöpöt!!!

    VastaaPoista
  10. Voi miten ihana! Niin kauniit värit ja tuo keksireunus on kaunis. Sinulle olisi muuten tunnustusta blogissani... :)

    VastaaPoista
  11. Mahdottoman ihana kakku! Suloiset siilit ja mahtavat värit.

    VastaaPoista
  12. Tintsu: Kiitos ja ilman muuta sopii linkittää :)

    Teresa: Kiitti! Siileissä menikin tovi, kun niitä askartelin (lähinnä niissä piikeissä), mutta olen kyllä itsekin ihan tyytyväinen lopputulokseen. Ja pääasia tietysti, että tilaaja tykkäsi.

    Suklaasydän: Voi kiitos sekä kivasta kommentista että tunnustuksesta (joka onkin ensimmäiseni), kävin sen juuri kurkkaamassa :)

    Marilele: Kiitos! Syksyteema oli siitäkin mukava, että värejä sai tosiaan käyttää lehdissä reilusti.

    VastaaPoista
  13. Upea syksyinen kakku! :)
    Täältä sivuiltasi löytyy vaikka mitä ihanaa...

    VastaaPoista