lauantai 6. helmikuuta 2010

Ellan 1 v. synttärikakku

Tämä kakku matkasi tänään Ellan syntymäpäiville.

Toiveena oli, että kakussa olisi Myyrä-hahmo, mascarpone-täyte ja samanlainen kierrevohvelireuna kuin Eevan ja Ollin 1 v. synttärikakuissa.


Kakku on halkaisijaltaan n. 28 cm. Siinä on suklaakakkupohja, joka on kostettu vaniljamaidolla ja täyteenä puolestaan vadelmahilloa ja vadelma-mascarponevaahtoa kahdessa välissä. Myyrä on maalattu marsipaanilevylle pastaväreillä ja levyn alla sekä kakun reunoilla on kaakaokreemiä. Kukat ovat marsipaania & sokerihelmiä ja Ella 1v -teksti suklaata.

Paljon onnea Ella!

21 kommenttia:

  1. näyttää herkulliselta! mulla heräs kakunhimo, mutta joudun tyytymään levään ja tän katteluun. aiaiaiai!

    -anu

    VastaaPoista
  2. Ihana! Värit ovat myös erityisen ihanat mielestäni :)

    VastaaPoista
  3. Kiitokset! Vähän jännitti, kun tämä oli ensimmäinen kerta, kun kokeilin tuota marsipaanille maalausta. Mutta kyllähän tuosta hahmosta ihan tunnistettava tuli :) Tätä kakkua oli kyllä taas kiva tehdä (en ole ehtinyt alkuvuonna paljoa leipoa, kun on ollut niin paljon muita kiireitä).

    VastaaPoista
  4. Täällä kakku terveisiä lähettää päivänsankari Ella ja äiti Eveliina. Kakku oli kuvaa vieläkin ihanampi ja niin maukas että! Kyllä vierailla silmät putosivat päästä ja lapset hihkuivat riemusta. Ihana ihana kakku- lämmin kiitos vielä kerran.

    VastaaPoista
  5. Ihana kuulla, että kakku oli mieleinen! :)

    VastaaPoista
  6. Kivat värit ja tasapainosen näkönen sommittelu. Minä tykkään!

    VastaaPoista
  7. Voi iiik, miten ihana!! Olen aivan tajuton myyrä-fani ja aivan kiljahdin, kun näin tämän ihanan luomuksen. Todella suloinen kakku. Vaihtaisin mielellään paikkoja Ellan kanssa :)!

    VastaaPoista
  8. Kiitos Anne ja Aurinkotuuli :)

    VastaaPoista
  9. Aivan ihana! Myyrä on niin mainio ja tuo reuna kekseineen ja nauhoineen niin upea!

    VastaaPoista
  10. Hitsin vimpulat miten upea kakku!!! Miten toteutit maalauksen???

    VastaaPoista
  11. Elli: Kiitos paljon :)

    Suzy: Kiitti! Printtaasin ensin netistä sopivan Myyrän kuvan ja piirsin sen sitten leivinpaperille. Leivinpaperipiirroksen avulla painelin ääriviivat varovasti marsipaanilevyyn (jonka olin leikannut oikean kokoiseksi jo edellisenä päivänä). Vahvistin painellut ääriviivat mustalla elintarviketussilla (en ollut varma kuinka kauan painaumat pysyvät marsipaanissa) ja sitten aloitinkin varsinaisen maalaamisen. Ensin maalasin mustat kohdat ja seuraavana iltana sitten muut. Tämän jälkeen maalaus sai kuivua vielä pari päivää ennen juhlaa (kukat ja suklaakirjaimet lisäsin vasta juhlapäivän aamuna). Minulla oli vain pari aika paksua sivellintä, joten kieli keskellä suuta maalasin :)

    VastaaPoista
  12. kuivuku sulla se kuva jossain ilmatiivissä rasiassa vai ihan pöydällä? tarkotan et kuivuko se koko kansi sulta kovaksi levyksi? Mulle on mysteeri se että jos näin on niin pehmeneekö se kansi uudestaan kakun päälle laittaessa? :)

    VastaaPoista
  13. Suzy: Pidin marsipaanilevyä kakkukuvun sisällä kuivumassa. Levy kovettui jonkin verran (ei kuitenkaan kivikovaksi tuossa ajassa). Täytin kakun ja päällystin kaakaokreemillä juhlapäivää edeltävänä iltana ja silloin siirsin myös levyn kakun päälle (+ laitoin reunoille kierrevohvelit). Tämän jälkeen kakku oli yön jääkaapissa ilman kupua. Levy tosiaan pehmenee kakun päällä taas pehmeäksi ja leikattavaksi. Tekemäni levy oli n. 3 mm paksuinen. :)

    VastaaPoista
  14. Oi, ihana blogi sinulla. Niin herkullisia ohjeita ja kuvia:)!

    VastaaPoista
  15. Ihan hirmuisen suloinen myyräkakku =) Tämä hahmo oli kyllä miullakin lapsuudessa suosikki. Hassua, en edes tiennyt myyrä-ohjelmia esitettävän nykypäivänä..

    VastaaPoista
  16. Tärpätti: Kiitos :)

    Anonyymi: Kiitti! Nyt on viime aikoina ollut niin paljon muita kiireitä, että leipominen on jäänyt vähän vähemmälle, mutta pian on taas muutama kiva kakkuprojekti tulossa :)

    Insanity: Kiitti! Myyrällä oli perheelle aivan erityinen merkitys, joten sitä oli todella ihana tehdä :)

    VastaaPoista
  17. Upea kakku! ja upea blogi. miten en olekaan aiemmin tänne löytänyt! olet todella taitava! oletko ammattilainen vaiko harrastelija? saanko lisätä sinut listalleni?

    VastaaPoista
  18. Sanna (suklaapupu)17. syyskuuta 2010 klo 8.16

    Kiitokset!
    Olen ihan harrastelija, taustana vain yläasteen köksä :)
    Ja tottakai saa lisätä listalle :)

    VastaaPoista