lauantai 9. heinäkuuta 2011

Mansikka-toskapiirakka

Nyt, kun kotimaisia mansikoita on taas hetken aikaa saatavilla, tekee niitä mieli lisäillä lähes kaikkiin leipomuksiin. Tämän piirakan idea on, että perinteisen toskapiirakan pohjan ja kuorrutteen väliin lisätään kerros mansikkaviipaleita ja ai että, on hyvää :) Piirakan tein viime viikolla yllätyksenä miehelleni hänen nimipäivänsä kunniaksi.


Mansikka-toskapiirakka

Pohja
2 munaa
1½ dl sokeria
75 g voita/leivontamargariinia
2½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
½ l mansikoita

Kuorrute
50 g voita/leivontamargariinia
⅔ dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa
100 g mantelilastuja

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu voi/margariini. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää taikinaan siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja asettele taikinan päälle viipaloidut mansikat. Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 25-30, kunnes piirakka on puolikypsä.

Kiehauta kuorruteaineet kattilassa koko ajan sekoittaen. Levitä kuorrute puolikypsän piirakan päälle. Nosta uunin lämpö 200 asteeseen ja paista piirakkaa uunin keskitasolla vielä n. 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti