keskiviikko 21. lokakuuta 2009

Halloween Treats

Tässä muutamia Halloween-teemaisia herkkuja.

Löytyy kakkua, muffinsseja, keksejä ja suklaatikkareita :)

Halloween-kakku

Suklaakakkupohjainen kakku on kostutettu 3 hedelmän mehulla ja sen täyteenä lemon curdia ja appelsiinimoussea suklaahipuilla (Blå Band) kahdessa välissä. Reunapursotukset Flora Vispiä, johon lisätty kaakaojauhetta (tein sekä tummempaa että vaaleampaa vaahtoa). Kakun päällä on suklaakuorrutus tummasta suklaasta ja valkoinen "hämähäkinverkko" valkosuklaasta. Koristekurpitsat on tehty marsipaanista ja sokerikuorrutteesta.

Halloween Cupcakes
(12 kpl)

2 munaa
1½ dl sokeria
75 g leivontamargariinia
1 dl maitoa
2½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 pss (150 g) Fazerin Tyrkisk peber crushia

Kuorrutus:
25 g margariinia
100 g maustamatontatuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
4 dl tomusokeria
½ tl oranssia pastaväriä

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata margariini ja lisää muna-sokerivaahtoon. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää taikinaan siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa. Lisää lopuksi turkinpippuri-crush. Annostele taikina muffinssivuokiin (jätä hieman tilaa kohota) ja paista uunissa 200 asteessa n. 15 minuuttia.

Sulata kuorrutetta varten margariini ja anna jäähtyä. Sekoita tuorejuusto ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jäähtynyt margariinisula, tomusokeri sekä väriaine ja sekoita tasaiseksi. Levitä paistettujen ja jäähtyneiden muffinssien päälle.

Koristeina käytin Confetista ostamiani hauskoja syötäviä lepakko- ja hämähäkkiaiheisia koristeita.

Kummitus- ja lepakkokeksit

200 g leivontamargariinia
1 dl sokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi. Nosta jääkaappiin n. tunniksi. Kauli taikina ja ota siitä muotilla kuviota. Nosta keksit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 175 asteessa n. 10 minuuttia.

Kuorruta kummituskeksit sulatetulla valkosuklaalla, pikeerillä tai kaupan valmiilla sokerikuorrutteella (kuvan kummituskekseissä käytetty sokerikuorrutetta). Aseta silmiksi koristerakeet.

Lepakkokeksit voi puolestaan kuorruttaa mustaksi värjätyllä pikeerillä, kermaan sulatuilla Kick-patukoilla tai valmiilla mustalla kimallegeelillä (kuvan lepakkokekseissä käytetty Wiltonin mustaa kimallegeeliä). Aseta silmiksi koristerakeet.

Luurangon sormet -tikkarit

Nämä hauskat tikkarit on tehty suklaamuotilla Fazerin lemon-lime -valkosuklaasta (tavallinen valkosuklaa käy myös hyvn). Tikkaritikkuina toimivat suolatikut.

10 kommenttia:

  1. Wau! Upea kattaus ihania herkkuja!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tiina-Kaisa ja la belle au bois dormant :)

    VastaaPoista
  3. Mielettömän hienoja herkkuja! Noi sormet on kyllä ihan huiput. Ja suklaa-kakku näyttää todella hyvltä.

    VastaaPoista
  4. Todella upeat herkut!! Noissa juhlissa olis mielellään mukana :) Tuo tikkari kuva ei näy jostain syystä vai onkohan vika minun päässäni...?! Kaikki muut kuvat kyllä näkyy hyvin.

    VastaaPoista
  5. Suzy: Kiitos :) Minustakin nuo sormet on aikas hauskat... heti kun näin muotin, oli ihan pakko ostaa se :)

    Maistuvat paistuvat: Kiitti! Ei ole vika sinun päässäsi vaan kyseessä oli ilmeisesti tämän Halloween-postauksen Trick-osio :) Eilen katosivat muut kuvat ja tänään sitten tikkarit... No, lisäsin ne nyt uudelleen, toivottavasti nyt pysyvät kiltisti paikoillaan :)

    VastaaPoista
  6. Wau, hienoja halloween herkkuja!

    VastaaPoista
  7. pakko kopsata ohjeita, varsinkin nuo muffinit =) niitä täytyy kokeilla =) ja kokeilemmekin torstaina =)

    VastaaPoista
  8. Tehtiin Jennin kanssa noita muffinseja torstaina, tuli aivan mielettömän hyviä! Yksi pussi turkish pepperiä riitti kaksinkertaisene taikinaan kuten myös päällystä!

    Oli hyveee ;)

    VastaaPoista
  9. aivan upee toi halloween kakku kuten muutkin ja muffinit sekä luuranko sormet=)

    VastaaPoista